fbpx
Бременост недела по недела

Алатки

Следење на плодностСледење на бременостСледење на бебиња

Во првата бременост обично околу 18. недела, а во следните бремености околу  16. недела. Најчесто се чувствува кога жената седи или лежи мирно и обично во пределот на папокот. Како што фетусот расте овие движења се појаки и полесно е да се осетат.