fbpx

Дете

Грижата за децата претставува задоволство и среќа, но бара голема посветеност и внимание. Првите години од животот е еден од најважните периоди па затоа родителите секогаш се трудат да го дадат најдоброто за своите деца. Во ова поглавје можете да прочитате совети за правилна грижа на детето, како правилно да постапите кога детето има температура, како правилно да ги воспитувате ... Прочитајте ги и најважните карактеристики во растот и развојот низ месеци. 

Повеќе за децата

 

АЛАРМ - детето има температура

АЛАРМ - детето има температура

[column size="1/2"]Веројатно досега сте имале искуство вашето малечко да се разбуди вознемирено среде ноќ,  испотено и со вжештено чело. И прво нешто што ви паѓа на ум е дека тоа има покачена тел...

Чувајте ги млечните заби кај децата

Чувајте ги млечните заби кај децата

[column size="1/2"]Млечни заби кај децата се исто толку важни колку и трајните. Тие го чуваат просторот за трајните заби. Доколку дојде до рано губење на млечните заби како резултат на кариес или...

Како правилно да ги воспитате децата

Како правилно да ги воспитате децата

 

[column size="1/2"]Не го обвинувајте вашето дете за секоја постапка, зашто децата се огледало на вашето однесување. Некогаш причините побарајте ги во вас. Запрашајте се што треба да смените во в...