fbpx

Дури пола од жените имаат болка во грбот во одреден период од бременоста. Болката во грбот е од повеќе фактори, кои вклучуваат нарушување на центарот на рамнотежа предизвикано од зголемената матка, зголемена подвижност на зглобовите како резултат на зголемениот хормон релаксин, кој доведува до истегнување на лигаментите, кои се осетливи на болка. Третманот е масажа, чевли со добра поддршка, добра програма на вежбање за зацврстување на мускулите.